Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 09:49

  BoE: Αναμένει ύφεση 25% για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου στο β΄ τρίμηνο

  BoE: Αναμένει ύφεση 25% για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ζοφερές είναι οι εκτιμήσεις της Bank of England για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς αναμένει ύφεση 25% στο β΄ τρίμηνο.

  Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου, συμφώνησε στη συνεδρίασή της του Μαΐου να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο στο 0,1% και το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στις 645 δισ. στερλίνες.

  Η BoE μείωσε το βασικό επιτόκιο σε νέο χαμηλό τον Μάρτιο και ξεκίνησε εκ νέου το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στο πλαίσιο ενός ευρέως προγράμματος νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων για να προστατευτεί η οικονομία από τον κορονοϊό.

  Η BoE τόνισε πως οι προοπτικές για τα επόμενα τρίμηνα είναι εξαιρετικά αβέβαιες και δήλωσε πως οι τελευταίες της προβλέψεις αποτελούν απεικόνιση του τι μπορεί να συμβεί με βάση τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, παρά μια σταθερή πρόβλεψη.

  Αναμένει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί 9% από το τρέχον επίπεδο του περίπου 4%, καθώς και ότι ο πληθωρισμός θα συρρικνωθεί σημαντικά.

  Τόνισε πως θα έλθει σταδιακή ανάκαμψη στο β΄ εξάμηνο του έτους καθώς οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν και οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις εργασίες τους, αν και δεν θα ανακτηθεί όλο το χαμένο έδαφος μέχρι το επόμενο έτος.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ