Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 08:55

  Air France-KLM: Χειρότερο θα είναι το πλήγμα από τον κορονοϊό στο β΄ τρίμηνο

  Air France-KLM: Χειρότερο θα είναι το πλήγμα από τον κορονοϊό στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι το β΄ τρίμηνο θα είναι περισσότερο "βαρύ" για την εταιρεία εξαιτίας του κορονοϊού, και ότι έχει εμφανίσει διεύρυνση απωλειών στο α΄ τρίμηνο εξαιτίας της πανδημίας που έχει πλήξει την αεροπορική βιομηχανία.

  Η γαλλό-ολλανδική αεροπορική εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημιές 1,8 δισ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 324 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Το λειτουργικό αποτέλεσμα μειώθηκε κατά 529 εκατ. ευρώ και εμφάνισε ζημιές 815 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά εξαιτίας των κακών επιδόσεων του Μαρτίου, που προκάλεσε η πανδημίας.

  Τα έσοδα της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 5,02 δισ. ευρώ από τα 5,94 δισ. ευρώ.

  Η αεροπορική εταιρεία εκτιμά ότι η χωρητικότητα θα μειωθεί σχεδόν κατά 95% στο β΄ τρίμηνο και περίπου 80% στο γ΄ τρίμηνο, μετά από πτώση 35% τον Μάρτιο.

  Αναμένει οι λειτουργικές ζημιές να είναι πολύ υψηλότερες στο β΄ τρίμηνο από ό,τι στο α΄ τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος απέσυρε τις αρχικές εκτιμήσεις του για το 2020.

  Η Air France-KLM τόνισε ότι χάρη στην εφαρμογή των μέτρων μείωσης του κόστους, έχει μειώσει τις κεφαλαιακές της δαπάνες στα 2,4 δισ. ευρώ το 2020 και εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει σχεδόν 350 εκατ. ευρώ μηνιαίως σε ρευστότητα στο β΄ τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ