Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 14:35

  Ισπανία: Μείωση των αφίξεων τουριστών κατά 64,3% τον Μάρτιο

  Ισπανία: Μείωση των αφίξεων τουριστών κατά 64,3% τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ισπανία, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, είδε τον αριθμό των ξένων επισκεπτών να μειώνεται κατά 64,3% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

  Κατά τον μήνα αυτό, μόλις δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία, όπου τα αυστηρά μέτρα περιορισμού τέθηκαν σε ισχύ στις 14 Μαρτίου για να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 26.000 ανθρώπους στη χώρα.

  Ο αριθμός των Βρετανών μειώθηκε κατά 64%, των Γάλλων κατά 57% και των Γερμανών κατά 66% σε ετήσια βάση. Στους τρεις πρώτους μήνες του έτους, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ισπανία μειώθηκε κατά περισσότερο από 25% στα 10,6 εκατ.

  Αντίστοιχα μειώθηκαν οι τουριστικές δαπάνες, καταγράφοντας πτώση 63,3% στα 2,2 δισεκ. ευρώ.

  Αντιστοιχώντας στο 12% του ΑΕΠ, ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη και απασχολεί περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού, με πολλές συμβάσεις εποχικής εργασίας.

  Περίπου 580.000 νέοι άνεργοι καταγράφηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην Ισπανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η πλειονότητα των οποίων στον τουριστικό κλάδο.

  Η οργάνωση ξενοδόχων Exceltur εκτιμά ότι ο τουρισμός μπορεί να χάσει έως και το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

  Το 2019,η Ισπανία υποδέχθηκε 83,7 εκατ. ξένους τουρίστες, ύστερα από πολλά χρόνια ανάπτυξης- ρεκόρ του κλάδου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ