Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 11:36

  Ocado: Αυξήθηκαν 40% τα έσοδα λιανικής στο β΄ τρίμηνο

  Ocado: Αυξήθηκαν 40% τα έσοδα λιανικής στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική εταιρεία σουπερμάρκετ μέσω διαδικτύου και τεχνολογίας Ocado, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα λιανικής έχουν εκτιναχθεί 40,4% σε ετήσια βάση στο β΄ τρίμηνο μέχρι στιγμής, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν τις παραγγελίες για να αποφύγουν να βγαίνουν έξω.

  Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 3%.

  Η Βρετανία βρίσκεται σε lockdown από τις 23 Μαρτίου αλλά ο πρωθυπουργός Boris Johnson έχει δηλώσει ότι η χώρα πέρασε την κορύφωση της πανδημίας.

  Αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο την Κυριακή για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιορισμών.

  Η Ocado τόνισε πως έχει προσαρμόσει την πλατφόρμα της και έχει αυξήσει την χωρητικότητά της ώστε να ανταπκριθεί στην άνευ προηγουμένου ζήτηση και τώρα μεταφέρει τις παραγγελίες σε πολύ περισσότερα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

  Αναμένει δε ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί και μετά από την κρίση του κορονοϊού. Ωστόσο ανέδειξε κάποιες αβεβαιότητες αναφορικά με τη διάρκεια της κρίσης, την αντίδραση των καταναλωτών μετά τους περιορισμούς, και την μακροπρόθεσμη επίδραση στα διαθέσιμα εισοδήματα των καταναλωτών.

  Τόνισε ακόμη ότι ανέστειλε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα λιανικής του 2020, μέχρι να μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια τα πιθανά αποτελέσματα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ