Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 09:25

  Συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ινδίας κατά 15% τον Απρίλιο φέρνει η "κατάρρευση" του κλάδου των υπηρεσιών

  Συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ινδίας κατά 15% τον Απρίλιο φέρνει η "κατάρρευση" του κλάδου των υπηρεσιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κυρίαρχος όσον αφορά την οικονομία της Ινδίας κλάδος των υπηρεσιών συνετρίβη τον Απρίλιο, υποδεικνύοντας το βάθος της ύφεσης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας κατά τη διάρκεια του 40ήμερου lockdown.

  Ο δείκτης PMI Υπηρεσιών της IHS Markit βυθίστηκε τον Απρίλιο από τις 43,9 στις 5,4 μονάδες τον Απρίλιο, υποχωρώντας σε μονοψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, τη στιγμή που οι 50 μονάδες αποτελούν το όριο μεταξύ επέκτασης και συρρίκνωσης. Οι υπηρεσίες αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του ΑΕΠ της Ινδίας.

  Με την δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης να βυθίζεται επίσης τον Απρίλιο, ο σύνθετος δείκτης PMI υποχωρήσε στις 7,2 μονάδες από 50,6 τον Μάρτιο, σύμφωνα με την IHS Markit said. Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το ΑΕΠ της χώρας των 1,3 δισ. κατοίκων θα συρρικνωθεί τον Απρίλιο κατά 15% σε ετήσια βάση.

  Με βάση στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη, υπολογίζεται ότι 122 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους στην Ινδία μέσα στον Απρίλιο.

  "Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομική ζημία από την πανδημία του κορονοϊού έχει υπάρξει βαθύτατη μέχρι στιγμής για τη χώρα, με την ελπίδα να είναι ότι η οικονομία έχει αντέξει τα χειρότερα και τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται καθώς τα μέτρα του lockdown θα αίρονται σταδιακά", αναφέρει ο Joe Hayes, οικονομολόγος της IHS Markit, σε σημείωμά του με το οποίο συνοδεύονται τα τελευταία στοιχεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020