Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 19:07

  Αυστρία: Οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικονομίας

  Αυστρία: Οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να ενισχύσει μεσοπρόθεσμα την οικονομία της χώρας προτίθεται η αυστριακή κυβέρνηση, θέτοντας προς τούτο τρεις προτεραιότητες, τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος και επικεφαλής των συγκυβερνώντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ.

  Κατά πρώτον, όπως ανέφερε ο καγκελάριος, η φορολογική ελάφρυνση για τους εργαζόμενους πρέπει να συνεχιστεί, ώστε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερα προς το ζην, ειδικά εκείνοι που συνέβαλαν στην συνέχιση της δημόσιας ζωής κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

  Κατά δεύτερον, η οικονομία πρέπει να ανακουφιστεί για να σώσει θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει νέες, ενώ κατά τρίτον θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην προστασία του κλίματος, στην ψηφιοποίηση και στην περιφερειοποίηση.

  Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, θα υπάρξουν συνομιλίες με κοινωνικούς εταίρους, με οικονομικούς ερευνητές, με τους κυβερνήτες των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, με δήμους, κοινότητες, με την αντιπολίτευση και με μεγάλες επιχειρήσεις.

  Σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο Βέρνερ Κόγκλερ, ειδικότερα η περιφερειοποίηση είναι ένα νέο κέντρο βάρους, καθώς η επιδημία έχει δείξει "ανθυγιεινές εξαρτήσεις", και ως εκ τούτου στο μέλλον θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να παραμείνουν στην Ευρώπη η παραγωγή των ιατρικών προϊόντων, των προϊόντων υγιεινής και διατροφής, καθώς και η ασφάλεια των τροφίμων.

  Τα μέτρα ανάκαμψης θα προωθηθούν παρά θα αναβληθούν, ανέφερε ο καγκελάριος σημειώνοντας ότι σε σχέση με την εργασία στο σπίτι θα υπάρξει σύσταση προς τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν αυτό που υπάρχει πρόθεση να γίνει στον δημόσιο τομέα, δηλαδή εκεί όπου αυτό λειτουργεί καλά, να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα η εργασία να γίνεται από το σπίτι.

  Τόσο ο καγκελάριος όσο και ο αντικαγκελάριος απέρριψαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από διάφορες πλευρές τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, έπειτα από σχετικές αποκαλύψεις, ότι η κυβέρνηση είχε πυροδοτήσει σκόπιμα φόβους στον πληθυσμό για την κρίση του κορονοϊού.

  "Η στρατηγική μας ήταν πάντα ξεκάθαρη γιατί ενεργούσαμε πάντα με υπευθυνότητα", ισχυρίστηκε ο Σεμπάστιαν Κουρτς προσθέτοντας ότι ήταν σωστό να ευαισθητοποιηθεί ο πληθυσμός για τον κίνδυνο του ιού, με το αποτέλεσμα τώρα να είναι σαφές και σήμερα η Αυστρία να βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση από άλλες χώρες.

  Για "υπεύθυνη δράση", έκανε λόγο και ο Βέρνερ Κόγκλερ καθώς, όπως σημείωσε, ενώ τότε στην πλειονότητα των συζητήσεων επικρατούσε η άποψη ότι ο κορονοϊός είναι παρόμοιος με τη γρίπη, πολλοί ειδικοί είχαν εντοπίσει ότι ήταν κάτι διαφορετικό, και αυτό φυσικά και επισημάνθηκε από μέρους της κυβέρνησης με δραστικά παραδείγματα.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ