Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 18:17

  ΗΠΑ: Νομοσχέδιο των Δημοκρατικών προβλέπει ορισμό επιβλέποντα για προμήθειες και παραγωγή ιατρικών προμηθειών

  ΗΠΑ: Νομοσχέδιο των Δημοκρατικών προβλέπει ορισμό επιβλέποντα για προμήθειες και παραγωγή ιατρικών προμηθειών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία των ΗΠΑ κατέθεσαν σήμερα στο Σώμα νομοσχέδιο που θα απαιτεί από το Πεντάγωνο να ορίσει έναν πολιτικό αξιωματούχο για να επιβλέπει την προμήθεια και την παραγωγή ιατρικών προμηθειών και εξοπλισμού, που απαιτούνται για την καταπολέμηση της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

  Το νομοσχέδιο, με τίτλο Πράξη Ιατρικής Διαφάνειας και Προμήθειας (Medical Transparency and Delivery Act), προβλέπει επίσης ένα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δοκιμών, το οποίο θα περιλαμβάνει δοκιμές ιών και αντισωμάτων, καθώς και ένα προσχέδιο για την κλιμάκωση της παραγωγής ενός ενδεχόμενου εμβολίου για το νέο κορονοϊό, που προκαλεί τη νόσο COVID-19 του αναπνευστικού.

  Οι Δημοκρατικοί, που από καιρό δηλώνουν απογοητευμένοι από την --κατ' αυτούς-- απροθυμία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει τα ηνία στον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού σε είδη εξοπλισμού προσωπικής προστασίας και σε διαγνωστικά δοκιμαστήρια, επιδιώκουν να αποτελέσει το νομοσχέδιο τμήμα της επόμενης νομοθεσίας του Κογκρέσου αναφορικά με τον κορονοϊό . Ανάλογο νομοσχέδιο αναμένεται επίσης να κατατεθεί από τους Δημοκρατικούς και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

  Το νομοσχέδιο, που στηρίζεται κι από τα μεγάλα συνδικάτα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του AFL-CIO, κατατίθεται καθ'ην στιγμή οι ΗΠΑ κινούνται προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας τους εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη αποθεμάτων υλικού προστασίας και διαγνωστικών τεστ, οι οποίες ελλείψεις --όπως προειδοποιούν οι ειδήμονες του τομέα της υγείας-- θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επανεμφάνιση μεταδόσεων του κορονοϊού, που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 58.000 Αμερικανούς.

  "Αυτός ο Λευκός Οίκος επίσης δεν έχει παράσχει στις Πολιτείες μας όλους τους απαραίτητους πόρους και τα ιατρικά αποθέματα που χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε αυτήν την πανδημία και να διεξάγουμε εκτεταμένες διαγνώσεις, προκειμένου να εντοπίσουμε όσους έχουν προσβληθεί", ανέφερε στην ομιλία του η γερουσιαστής Τάμι Μπόλντουϊν, μία από τους εισηγητές του νομοσχεδίου.

  Η Μπόλντουϊν κατέθεσε το νομοσχέδιο από κοινού με τους συναδέλφους της γερουσιαστές των Δημοκρατικών Κρις Μέρφι και τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

  Οι γερουσιαστές τόνισαν ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα καθιερώσει μια πιο συνεκτική εθνική ανταπόκριση στην πανδημία, καθώς θα υποχρεώνει τον υπουργό Άμυνας να διορίσει έναν πολιτικό εκτελεστικό αξιωματούχο επιφορτισμένο με την εποπτεία της παραγωγής και διανομής του εξοπλισμού και προμηθειών που σχετίζονται με το COVID-19. Ο αξιωματούχος αυτός θα διαθέτει όλες τις διαθέσιμες εξουσίες βάσει της Πράξης περί Αμυντικής Παραγωγής.

  Το νομοσχέδιο θα αξιώνει επίσης από την κεντρική κυβέρνηση να παρουσιάζει εβδομαδιαίες εθνικές αξιολογήσεις για τις προμήθειες εξοπλισμού, να προσδιορίζει τα διαθέσιμα αποθέματα και τις βιομηχανίες που είναι ικανές να ικανοποιούν τις παραγγελίες, να υποβάλλει κρατικά αιτήματα για βοήθεια και να ορίσει έναν γενικό επιθεωρητή για να επιβλέπει την εφαρμογή της νομοθεσίας.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ