Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 14:36

  Volkswagen: Ζητά από το Βερολίνο να δώσει κίνητρα για αγορές αυτοκινήτων

  Volkswagen: Ζητά από το Βερολίνο να δώσει κίνητρα για αγορές αυτοκινήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Volkswagen κάλεσε σήμερα τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει να τονωθεί η ζήτηση για αυτοκίνητα καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει βουτιά στα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου και η μεγαλύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία έχει προειδοποιήσει για ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο.

  "Χρειαζόμαστε μια γρήγορη απόφαση για κίνητρα προς τους αγοραστές", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Φρανκ Βίτερ, ενόψει συνάντησης στο Βερολίνο στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί και λομπίστες προκειμένου να αποφασίσουν για ένα πιθανό σχέδιο στήριξης με στόχο να τονωθεί η ζήτηση.

  Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν καταποντιστεί καθώς λόγω των μέτρων για την ανακοπή εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν σταματήσει οι γραμμές παραγωγής και έχουν κλείσει οι αντιπροσωπείες, με αποτελέσματα οι κατασκευαστές να χρειάζονται επειγόντως ρευστότητα για επενδύσεις.

  Η Volkswagen προειδοποίησε επίσης ότι θα ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η σχεδιαζόμενη αύξηση μερίσματος. Τον Φεβρουάριο πρότεινε την αύξηση του μερίσματος στα 6,5 ευρώ ανά κοινή μετοχή, από τα 4,8 ευρώ το 2018 και στα 6,56 ευρώ ανά προνομιούχα μετοχή από τα 4,86 ευρώ.

  "Αυτή η απόφαση αφήνεται για την ετήσια γενική συνέλευση και φυσικά θα συνεχίσει να τελεί υπό αναθεώρηση ανάλογα με τις μελλοντικές εξελίξεις αυτής της χρονιάς, το κατά πόσο θα επιστρέψουν η δυναμική, η εμπιστοσύνη και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα και η ρευστότητα", δήλωσε ο Βίτερ.

  Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να μειωθούν κατά 15%-20%, προέβλεψε η Volkswagen, εκτίμηση αντίστοιχη με αυτή της εταιρίας Robert Bosch, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει μείωση τουλάχιστον 20% της παραγωγής αυτοκινήτων φέτος.

  Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Volkswagen ανακοίνωσε μείωση 23% των πωλήσεων αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, με τα λειτουργικά κέρδη να μειώνονται κατά 81% στους τρεις αυτούς μήνες

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ