Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 10:35

  Volkswagen: Πλήγμα στα λειτουργικά κέρδη από την πανδημία - υποχώρησαν στα 900 εκατ. ευρώ

  Volkswagen: Πλήγμα στα λειτουργικά κέρδη από την πανδημία - υποχώρησαν στα 900 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Volkswagen AG ανακοίνωσε την Τετάρτη μείωση κερδών το πρώτο τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε ότι η πανδημία του κορονοϊού αναμένεται να πλήξει τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του 2020.

  Τα λειτουργικά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν στα 900 εκατομμύρια ευρώ (975 εκατομμύρια δολάρια) από 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

  Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στα 700 εκατομμύρια ευρώ για το τρίμηνο, σε σύγκριση με 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.

  Τα έσοδα έφτασαν στα 55,1 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ το περιθώριο κέρδους επί των πωλήσεων διαμορφώθηκε στο περίπου 1,6%.

  "Η διεθνής πανδημία του κορονοϊού επηρέασε τις δραστηριότητές μας το πρώτο τρίμηνο", δήλωσε ο Frank Witter, διευθυντής οικονομικών της Volkswagen. ''Έχουμε λάβει πολλά μέτρα για να μειώσουμε το κόστος και να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα'', πρόσθεσε ο ίδιος.

  Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αυτοκινητοβιομηχανία απέσυρε το guidance της για ολόκληρο το έτος καθώς δεν μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια τον αντίκτυπο της πανδημίας στη ζήτηση των πελατών, στην αλυσίδα εφοδιασμού και στην παραγωγή.

  Η καθαρή ρευστότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας ανέρχεται σε 17,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ