Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 19:31

  Κύπρος: Δεκαπέντε νέα κρούσματα κορονοϊού

  Κύπρος: Δεκαπέντε νέα κρούσματα κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεκαπέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από σύνολο 2.909 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές το απόγευμα της Τρίτης. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 837 περιλαμβανομένων και τα δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

  Κατά την ανακοίνωση των νέων 15 κρουσμάτων τονίστηκε ότι η Επιστημονική Ομάδα θεωρεί ότι ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παρότι αυξημένος δεν ανατρέπει την θετική επιδημιολογική εικόνα που αποτυπώνεται τις τελευταίες ημέρες.

  Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί 727 εργαστηριακές διαγνώσεις με δύο θετικά αποτελέσματα.

  Από σύνολο 237 εργαστηριακών εξετάσεων από την διαδικασία της ιχνηλάτισης βρέθηκαν έξι κρούσματα. Από σύνολο 210 διαγνώσεων από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκαν δύο θετικά αποτελέσματα.

  Ένα δείγμα που ολοκληρώθηκε από άτομο που επέστρεψε από το εξωτερικό τις προηγούμενες ημέρες ήταν θετικό.

  Από σύνολο 920 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα, από σύνολο 93 εργαστηριακών διαγνώσεων από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

  Από σύνολο 508 διαγνώσεων από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο, ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευηγηρίας δεν προέκυψε κανένα θετικό και από σύνολο 285 διαγνώσεων από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο 800 ατόμων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

  Από το πρόγραμμα των 20.000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα συνολικά 17.014 εργαστηριακές εξετάσεις.

  Ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 800 ατόμων ολοκληρώθηκε. Από τα 800 άτομα που αποδέχτηκαν να συμμετάσχουν προσήλθαν για δειγματοληψία 779 και από αυτά εντοπίστηκε ένα θετικό αποτέλεσμα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021