Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 18:30

  Μέρκελ: Να μην γίνουν περικοπές πόρων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής λόγω κορονοϊού

  Μέρκελ: Να μην γίνουν περικοπές πόρων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να μην κάνει σε περικοπές στα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ακόμη και στην περίοδο της κρίσης του κορονοϊού.

  Σε ομιλία της στο πλαίσιο του "Διαλόγου για το Κλίμα του Πέτερσμπεργκ", η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι "αναμένονται δύσκολες συζητήσεις κατανομής του κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης. Γι 'αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρούμε το βλέμμα μας πάντα στραμμένο προς την προστασία του κλίματος κατά την εκπόνηση οικονομικών προγραμμάτων", όπως είπε.

  Η καγκελάριος τάχθηκε επίσης υπέρ των παγκόσμιων λύσεων. "Για παράδειγμα, θα αποτραπούν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού εάν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες εισήγαγαν την τιμολόγηση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). 

  Η καγκελάριος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη ωστόσο, υπήρχαν τεράστια τεχνικά προβλήματα στο πρώτο μέρος της ομιλίας της.

  Η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε τόνισε ότι "η απομόνωση μεμονωμένων χωρών δεν αποτελεί λύση όσον αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η δε απομάκρυνση από διεθνείς οργανισμούς όπως συμβαίνει τώρα στην κρίση του κορονοϊού είναι λανθασμένη".

  Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι η "αποφασιστική συνεργασία μεταξύ των αρχηγών κρατών είναι η μόνη απάντηση στην κλιματική αλλαγή. Το υψηλότερο κόστος θα είναι εκείνο το οποίο θα προέλθει από την αδράνεια", τόνισε.

  Ο "Διάλογος για το κλίμα του Πέτερσμπεργκ" διεξάγεται φέτος μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τη συμμετοχή 30 χωρών από όλον τον κόσμο. 

  Πηγή: Deutschlandfunk / Dlf

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ