Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 17:06

  ΗΠΑ: Οργή για το... δάνειο για μικρές επιχειρήσεις που έλαβαν οι Los Angeles Lakers - Έρχεται έλεγχος σε όλα τα μεγάλα δάνεια

  ΗΠΑ: Οργή για το... δάνειο για μικρές επιχειρήσεις που έλαβαν οι Los Angeles Lakers - Έρχεται έλεγχος σε όλα τα μεγάλα δάνεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οποιοδήποτε δάνειο άνω των 2 εκατ. δολ. από το πακέτο για τις μικρές επιχειρήσεις προς αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού θα υπόκειται σε έλεγχο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, προκειμένου να αποδεικνύεται ότι καλύπτουν πράγματι έκτακτες ανάγκες.

  Η δήλωση έγινε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το γεγονός ότι μεγάλες εισηγμένες εταιρείες και αλυσίδες έλαβαν επίσης πόρους από το πρόγραμμα.

  Ο Μνούτσιν τόνισε ότι δάνεια έως και 10 εκατ. δολαρίων διά μέσου του Paycheck Protection Program είχαν ως στόχο τη διατήρηση της απασχόλησης εργαζομένων, απευθύνονταν προς μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν διέθεταν άλλα κεφάλαια, ενώ πλέον η Υπηρεσία για τις Μικρές Επιχειρήσεις των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε ελέγχους για το κατά πόσον όσοι τα έλαβαν τα χρειάζονταν πραγματικά εν μέσω της κρίσης της πανδημίας.

  "Θέλω να είμαι εντελώς ξεκάθαρος: είναι εκείνοι οι οποίοι δανείστηκαν που είναι υπεύθυνοι για το εάν έκαναν μια δήλωση προς τις αρχές που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", τόνισε ο κ. Μνούτσιν.

  Χαρακτήρισε δε εξοργιστικό το γεγονός ότι η ομάδα μπάσκετ των Los Angeles Lakers έλαβε δάνειο "ανακούφισης", ενώ χαρακτήρισε απρεπές να πράττουν το ίδιο μεγάλες επιχειρήσεις.

  Η κοινωνική αντίδραση έχει οδηγήσει ήδη επιχειρήσεις - μεταξύ αυτών και τους Lakers - να αρχίσουν να επιστρέφουν τα χρήματα που έλαβαν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ