Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 16:09

  Αυστρία: Θα εξετάσουμε λύσεις για προσεκτική επανεκκίνηση του θερινού τουρισμού

  Αυστρία: Θα εξετάσουμε λύσεις για προσεκτική επανεκκίνηση του θερινού τουρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην τρέχουσα συζήτηση για τις θερινές διακοπές παρά την κρίση του κορονοϊού, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατέστησε σαφές σε δηλώσεις του ότι η Αυστρία δεν σχεδιάζει να προβεί σε μη συντονισμένες, μονομερείς ενέργειες όσον αφορά το άνοιγμα της χώρας σε ξένους επισκέπτες.

  "Θα συνεργαστούμε με τις χώρες-εταίρους μας και σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναζητήσουμε λύσεις για το πώς θα μπορούσε να είναι δυνατή μία προσεκτική επανεκκίνηση του θερινού τουρισμού", ανέφερε.

  Κατά την άποψή του, διασυνοριακός τουρισμός μπορεί να είναι και πάλι δυνατός μόνον με προσοχή και βήμα προς βήμα και επιπλέον αυτό θα αφορά μόνο χώρες οι οποίες στην καταπολέμηση του ιού είναι στα ίδια επίπεδα με την Αυστρία και έχουν παρόμοιους χαμηλούς αριθμούς λοιμώξεων.

  Από την πλευρά του, ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ θεωρεί ότι οι Τσέχοι τουρίστες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Αυστρία και τη γειτονική Σλοβακία από τον Ιούλιο ή ακόμη νωρίτερα, εάν η πανδημία του κορονοϊού εξελιχθεί ευνοϊκά στην περιοχή, ενώ ο ίδιος πιστεύει πως από τον Ιούλιο μπορεί να επανέλθει σε ισχύ η Συμφωνία Σένγκεν.

  "Θέλουμε να ανοίξουμε τη Σλοβακία ή την Αυστρία από τον Ιούλιο για τουρίστες και πιθανόν και άλλους τουριστικούς προορισμούς από τον Αύγουστο και εάν η κατάσταση παραμείνει θετική, ίσως αυτό να γίνει γρηγορότερα", ανέφερε σε συνέντευξή του ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι θα ήταν ωστόσο πρόωρο να γίνεται λόγος για ταξίδια σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, η οποίες πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ