Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 15:22

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη και τα έσοδα της Pfizer στο α΄ τρίμηνο

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη και τα έσοδα της Pfizer στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη και πωλήσεις καλύτερα των προσδοκιών της Wall Street ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Pfizer, ενώ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα στο σύνολο του έτους, την ώρα που συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας για τους πρώτους τρεις μήνες του έχουν ανήλθαν στα 3,4 δισ. δολάρια ή 60 σεντς ανά μετοχή, μειωμένα από τα 3,9 δισ. δολάρια ή 61 σεντς ανά μετοχών στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 80 σεντς, έναντι 73 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet.

  Τα έσοδα της Pfizer για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 12 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 8% από τα 13,1 δισ. δολάρια που εμφάνισε το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ωστόσο ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα ύψους 11,8 δισ. δολαρίων.

  Η φαρμακοβιομηχανία ανέφερε ότι στο τρίμηνο έλαβε ώθηση 150 εκατ. δολαρίων που οφείλεται στην αύξηση 11% των παγκόσμιων πωλήσεων νοσοκομειακών προϊόντων (ορισμένα εκ των οποίων χρησιμοποιούνται για τη διασωλήνωση ασθενών) καθώς και την άνοδο κατά 29% των πωλήσεων του αντιπηκτικού της φαρμάκου Eliquis, λόγω των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Παράλληλα, επιβεβαίωσε το guidance για το σύνολο της χρήσης 2020, αναμένοντας έσοδα μεταξύ 48,5 και 50,5 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 2,82-2,92 δολαρίων.

  Η Pfizer ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε εκ νέου ορισμένες κλινικές δομικές ενώ ξεκίνησε και νέες έρευνες στα τέλη Απριλίου, ορισμένες εκ των οποίων είχαν "παγώσει” τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας, ενώ ετοιμάζει στα τέλη του τρέχοντος μήνα να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ασθενείς του νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech.

  Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύονται 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους, οι μετοχές της Pfizer έχουν υποχωρήσει κατά 2,1%, τη στιγμή που ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώνει πτώση 10,9% το ίδιο διάστημα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ