Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 14:34

  Merck: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο - Αρνητική αναθεώρηση του ετήσιου outlook

  Merck: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο - Αρνητική αναθεώρηση του ετήσιου outlook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλύτερα του αναμενομένου από τους αναλυτές έσοδα και κέρδη ανακοίνωσε στο τρίμηνο ο κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας Merck&Co., ο οποίος όμως αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,50 δολ. από 1,22 δολ. ανά μετοχήπέρσι, έναντι εκτιμήσεων σε έρευνα της FactSet για 1,34 δολ. ανά μετοχή.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11%, στα 12,06 δισ. δολ., ενώ στην έρευνα της FactSet η εκτίμηση ήταν για 11,48 δολάρια.

  Η εταιρεία τονίζει ότι η επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στο α' τρίμηνο "δεν ήταν ουσιαστική", ωστόσο πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η μείωση εξαιτίας της κρίσης στα έσοδά της θα αγγίξει τα 2,1 δισ. δολ., 1,7 δισ. δολ. όσον αφορά τον κλάδο των φαρμάκων και 400 εκατ. δολ. στη δραστηριότητα της υγείας των ζώων.

  Πιο συγκεκριμένα, η Merck περικόπτει τις προβλέψεις της για το 2020 όσον αφορά τα προσαρμοσμένα κέρδη της στο εύρος των 5,17 έως 5,37 δολ. ανά μετοχή - έναντι 5,59 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές - και όσον αφορά τα έσοδα στο εύρος των 46,1 δισ. δολ. έως 48,1 δισ. δολ., έναντι εκτιμήσεων για 48,8 δισ. δολ.

  Η μετοχή της Merck έχει υποχωρήσει κατά 2,6% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ ενισχύεται κατά 1% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ