Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 14:07

  Caterpillar: Καλύτερα του αναμενομένου τα κέρδη, υποδεέστερα τα έσοδα στο α' τρίμηνο

  Caterpillar: Καλύτερα του αναμενομένου τα κέρδη, υποδεέστερα τα έσοδα στο α' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καθαρά κέρδη 1,092 δισ. δολ. ή 1,98 δολ. ανά μετοχή ανακοίνωσε η Caterpillar στο τρίμηνο, σε μια σημαντική μείωση έναντι των 1,881 δισ. δολ. ή 3,25 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

  Τα κέρδη ανά μετοχή περιλαμβάνουν και έναν υπολογισμό κέρδους 0,38 δολ. ανά μετοχή το οποίο συνδέεται με έναν διακανονισμό σχετικά με το συνταξιοδοτικό εργαζομένων εκτός ΗΠΑ.

  Τα δε κέρδη ανά μετοχή για το 2019 περιελάμβαναν μια φοροαπαλλαγή ύψους 0,31 δολ. ανά μετοχή, η οποία συνδεόταν με τη φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ.

  Τα έσοδα ανήλθαν σε 10,6 δισ. δολ., έναντι 13,5 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι. Σε έρευνα της FactSet, τα κέρδη ανά μετοχή υπολογίζονταν στα 1,69 δολ. και τα έσοδα σε 11,1 δισ. δολ.

  Η εταιρεία, με έδρα στο Deerfield του Ιλινόις, η οποία πατάγει εξοπλισμό για τους κλάδους των κατασκευών και της εξόρυξης, έχει ήδη λάβει μέτρα μείωσης του κόσοτυς, έχοντας περικόψει ειδικές δαπάνες και προβλεπόμενος αυξήσεις στους μισθούς, καθώς και τα πριμ σε πολλούς εργαζόμενους και ανώτερα στελέχη.

  Στα μέσα Απριλίου, και παρά τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, το 75% των μονάδων της συνέχιζε να λειτουργεί, ενώ ορισμένες που είχαν κλείσει, είχαν ήδη επαναλειτουργήσει.

  Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει guidance για το 2020, λόγω της αβεβαιότητας που έχει επιφέρει η πανδημία. Η μετοχή της από τις αρχές του έτους έχει απωλέσει 22% της αξίας της, ενώ στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές, κέρδιζε σήμερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, 0,7%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ