Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 21:24

  Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 31% τον Μάρτιο

  Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 31% τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 31% τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με την ανάλογη περίοδο του του 2019, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία των τελωνειακών αρχών της Κίνας της 26ης Απριλίου.

  Οι εισαγωγές από την Σαουδική Αραβία την ίδια περίοδο, η οποία είναι ο βασικός προμηθευτής της Κίνας μειώθηκαν κατά 1,6% σε σχέση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

  Γενικά οι εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 4,5% φθάνοντας τα 9,86 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, παρά την πτώση της εσωτερικής ζήτησης που έχει επέλθει εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω του νέου κορονοϊού.

  Η Ρωσία τον περασμένο μήνα προμήθευσε την Κίνα με 7,02 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, που ισοδυναμούν με 1,66 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Οι πωλήσεις από την Σαουδική Αραβία προς την Κίνα ανήλθαν στους 7,21 εκ. τόνους πετρελαίου , ή στα 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως.

  Παράλληλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Κίνα εισήγαγε από την Ρωσία περίπου 1,7 εκ. βαρέλια ημερησίως.

  Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ τον Μάρτιο παρέμειναν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο.

  Οι τελωνειακές αρχές της Κίνας για πέμπτο κατά σειρά μήνα δεν κατέγραψαν εισαγωγές προερχόμενες από την Βενεζουέλα. Οι εισαγωγές από το Ιράν έφθασαν περίπου τους 2,6 εκ. τόνους, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 11,3% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ