Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 15:47

  Αυστρία: Ο Σ. Κουρτς στέλνει μήνυμα θάρρους και αισιοδοξίας για το ξεπέρασμα της πανδημίας

  Αυστρία: Ο Σ. Κουρτς στέλνει μήνυμα θάρρους και αισιοδοξίας για το ξεπέρασμα της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μήνυμα θάρρους και αισιοδοξίας για το ξεπέρασμα της κρίσης του κορονοϊού, "από την οποία η χώρα θα αναδυθεί ενισχυμένη", απέστειλε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς κατά την ομιλία του το μεσημέρι στην διάρκεια της μικρής, λόγω της πανδημίας, τελετής στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στη Βιέννη για την 75η επέτειο της ανακήρυξης της Δεύτερης Αυστριακής Δημοκρατίας στις 27 Απριλίου 1945.

  Ο καγκελάριος επισήμανε ότι η επέτειος της Δημοκρατίας συμπίπτει με μια εποχή κρίσης "στην οποία όλοι δεν αισθανόμαστε πραγματικά να γιορτάζουμε" ενώ, υπενθυμίζοντας διακυμάνσεις και διάφορες κρίσεις στη Δεύτερη Δημοκρατία, τόνισε ότι "όμως ως Αυστρία και ως ευρωπαϊκή κοινότητα κρατών έχουμε αναδυθεί πιο δυνατοί από όλες αυτές τις κρίσεις και αυτό θα συμβεί κι αυτή τη φορά, είμαι σίγουρος γι' αυτό".

  Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ευχαρίστησε όλους όσοι κατέστησαν δυνατή τη σημαντική μείωση του αριθμού των λοιμώξεων από τον νέο κορονοϊό, ενώ, αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και στους περιορισμούς, υποσχέθηκε ότι "ακριβώς όπως ενεργήσαμε γρήγορα και με συνέπεια από την αρχή για τον περιορισμό του ιού, θα κάνουμε και τώρα ό,τι είναι δυνατόν για να ανακτήσουμε τις ελευθερίες μας το συντομότερο".

  Ο καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι 14 δισεκατομμύρια ευρώ ήδη ρέουν ως βοήθεια, διαβεβαίωσε πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι η βοήθεια θα φτάσει εκεί όπου χρειάζεται και πως με αυτήν την άμεση βοήθεια μόλις που ξεκίνησε η πορεία της ανοικοδόμησης και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν φέτος και τον επόμενο χρόνο για να ανακτήσει η χώρα την παλιά της ισχύ ως οικονομικός κόμβος.

  Ο ίδιος δεσμεύτηκε επίσης να "εντείνει και να επιταχύνει" την ανακούφιση, ειδικά για τους μικρούς και μεσαίους μισθούς, σημειώνοντας ότι κατά την τρέχουσα κρίση έγινε και πάλι ορατό πως οι άνθρωποι που κρατούν σε λειτουργία την κοινωνία δεν είναι πάντα αυτοί που αμείβονται με το μεγαλύτερο "μπόνους".

  "Δεν έχει σημασία αν είναι νοσηλευτικό προσωπικό, φύλακες ασφαλείας, προσωπικό σούπερ μάρκετ ή πολλά άλλα - όσοι εργάζονται σκληρά θα πρέπει μελλοντικά να έχουν περισσότερα για να ζήσουν και αυτό είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως είναι επίσης απαραίτητο να ενισχυθεί η εγχώρια κατανάλωση", ανέφερε.

  Ο καγκελάριος Κουρτς κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα είναι ισχυρή και ότι όλοι οι Αυστριακοί θα συνεχίσουν την έως τώρα επιτυχημένη πορεία αντιμετώπισής της.

  "Στην 75η επέτειο της Δεύτερης Δημοκρατίας μπορούμε να κοιτάξουμε περήφανα στη χώρα μας και να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι έχει επιτευχθεί στη δημοκρατία μας, όπως επίσης μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά με θάρρος και αισιοδοξία όλα όσα ακόμη μπορούμε να επιτύχουμε μαζί", κατέληξε στην ομιλία του ο Αυστριακός καγκελάριος.

  Υπό κανονικές συνθήκες, σαν σήμερα η Αυστρία γιορτάζει με μεγάλες εκδηλώσεις την επέτειο της 27ης Απριλίου 1945, κατά την οποία -- πριν από την παράδοση της γερμανοναζιστικής Βέρμαχτ, έπειτα από την κατάρρευση του χιτλερικού Τρίτου Ράιχ -- γεννήθηκε η Δεύτερη Δημοκρατία της.

  Την ημέρα εκείνη, οι ηγέτες των τριών κομμάτων, Σοσιαλιστικού Λαϊκού και Κομμουνιστικού, που μόλις είχαν ανασυσταθεί στη Βιέννη -- την οποία είχαν αρχίσει να απελευθερώνουν οι μονάδες του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού από τα μέσα Απριλίου -- διακήρυξαν την ανεξαρτησία της Αυστρίας, καθιστώντας άκυρη και ανυπόστατη την προσάρτηση της χώρας στο ναζιστικό Τρίτο Ράιχ, που είχαν συντελέσει με την εισβολή τους στις 12 Μαρτίου του 1938, οι ορδές του Χίτλερ.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ