Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 15:40

  Ινδία: Κάλεσμα στην κυβέρνηση να μη χρησιμοποιούνται πλέον διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό δύο κινεζικών εταιρειών

  Ινδία: Κάλεσμα στην κυβέρνηση να μη χρησιμοποιούνται πλέον διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό δύο κινεζικών εταιρειών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ινδική ομοσπονδιακή υπηρεσία ιατρικής έρευνας ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί διαγνωστικό εξοπλισμό για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορανοϊού που προέρχεται από την Κίνα λόγω αντικρουόμενων αποτελεσμάτων.

  Πάνω από μισό εκατομμύριο διαγνωστικά τεστ για αντισώματα στον κορονοϊό παραγγέλθηκαν από την Κίνα αυτόν τον μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να βελτιωθούν οι έλεγχοι στην Ινδία. Όμως το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) ανέφερε πως κρατίδια της χώρας έχουν εκφράσει παράπονα για την ποιότητα του εξοπλισμού που προέρχεται από δύο εταιρείες και πρόσθεσε πως τα τεστ αυτά πρέπει να σταλούν πίσω στην Κίνα.

  "Κατά συνέπεια το ICMR αξιολόγησε επίσης τα διαγνωστικά κιτ των Guangzhou Wondfo Biotech και Zhuhai Livzon Diagnostics. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει μεγάλες διακυμάνσεις στην ευαισθησία τους, παρά το γεγονός ότι υπόσχονταν προηγουμένως καλές επιδόσεις για την παρακολούθηση" της πορείας της νόσου.

  "Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, συνιστάται στα κρατίδια να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτά τα διαγνωστικά τεστ που προέρχονται από τις προαναφερθείσες εταιρείες και να τα επιστρέψουν για να σταλούν πίσω στους προμηθευτές", τονίζει το ICMR.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ