Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 14:52

  Δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Condor, ύψους 550 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

  Δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Condor, ύψους 550 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε εγγυήσεις δανείων ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης υπέρ της αεροπορικής εταιρίας τσάρτερ Condor, δεχόμενη ότι η ενέργεια συνάδει με τους τροποποιημένους κανόνες της ΕΕ περί κρατικής ενίσχυσης.

  Το μέτρο αυτό της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στη μερική αποζημίωση των απωλειών που είχε η αεροπορική εταιρία εξαιτίας του κορονοϊού.

  "Συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να βρούμε λειτουργικές λύσεις υποστήριξης των εταιριών σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε αρμονία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες", δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ.

  Η στήριξη θα πάρει τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για δάνεια ύψους 550 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν μέσω της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW .

  Οι ακριβείς απώλειες της Condor θα υπολογιστούν μετά την κρίση του κορονοϊού, με βάση τα αποτελέσματα χρήσης για το 2020.

  Σημειώνεται ότι η Condor είναι γερμανική αεροπορική τσάρτερ που εξυπηρετεί 126 προορισμούς με επίκεντρο τα ταξίδια αναψυχής.

  Λόγω της εισόδου σε διαδικασία εκκαθάρισης της μητρικής εταιρίας Thomas Cook Group το 2019, η Condor παρουσίασε ελλείμματα ρευστότητας και έπρεπε να διαγράψει σημαντικές απαιτήσεις έναντι άλλων εταιριών του ομίλου.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου του 2019 η Επιτροπή ενέκρινε γερμανικό σχέδιο διάσωσης 380 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Condor.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ