Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 11:49

  Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Ναι στην αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε., όχι στα κορονο-ομόλογα

  Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Ναι στην αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε., όχι στα κορονο-ομόλογα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αυστρία θέτει όρους για το ταμείο ανοικοδόμησης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού , το οποίο σχεδιάζουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Θα πρέπει ιδίως να δίνει επιστρεπτέα δάνεια, όχι επιχορηγήσεις. Με τη χορήγηση δανείων μπορεί κανείς να προσφέρει μεγαλύτερα κονδύλια. Το πακέτο των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω μέτρα για την οικονομία", είπε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γκέρνοτ Μπλίουμελ (του Λαϊκού Κόμματος του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς) σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  "Ωστόσο, πολλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν ακόμα, όπως για παράδειγμα το ερώτημα για ποιο σκοπό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα και για πόσο πόσο καιρό θα γίνεται ο δανεισμός", υπογράμμισε. 

  Αν και Η Αυστρία ήταν αρνητική στην αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αυστριακός υπουργός σηματοδότησε την αλλαγή στάσης της χώρας του : "H κρίση του κορονοϊού αλλάζει την διαδικασία του προϋπολογισμού και πάλι. Θα χρειαστούμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και σε επίπεδο εθνικών κρατών περισσότερα χρήματα, αυτό είναι σε όλους σαφές", όπως είπε. 

  Ο Μπλιούμελ υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την απόλυτη απόρριψη των κορονοομολόγων από την χώρα του: "Στην περίπτωση αυτή (των κορονοομολόγων) ορισμένες χώρες θα δανείζονταν απεριόριστα και χώρες όπως η Αυστρία ή η Γερμανία θα είχαν απεριόριστη ευθύνη γι' αυτό. Αυτό θα ήταν παράλογο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει", όπως τόνισε.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ