Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Απρ-2020 20:28

  Η Γερμανία προωθεί με νόμο το δικαίωμα εργασίας από το σπίτι

  Η Γερμανία προωθεί με νόμο το δικαίωμα εργασίας από το σπίτι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γερμανός υπουργός Εργασίας, Hubertus Heil, επεξεργάζεται νομοθεσία που θα δώσει σε υπαλλήλους το δικαίωμα να εργάζονται από το σπίτι, ακόμη και όταν η κρίση του κορονοϊού έχει τελειώσει, είπε σε εφημερίδα την Κυριακή.

  "Όποιος θέλει και του οποίου ο χώρος εργασίας το επιτρέπει, θα πρέπει να μπορεί να εργάζεται σε ένα γραφείο στο σπίτι -ακόμα και όταν η πανδημία του κοραναϊού έχει τελειώσει", δήλωσε ο Heil στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

  Με τα σχολεία κλειστά και πολλές εταιρείες να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού, περίπου το 25% των Γερμανών εκτιμάται τώρα ότι εργάζεται από το σπίτι, από περίπου 12% υπό κανονικές συνθήκες.

  Ο Heil, σοσιαλδημοκράτης (SPD), δήλωσε ότι θα παρουσιάσει νομοθεσία, αργότερα μέσα στο έτος, για να εδραιώσει το δικαίωμα εργασίας στο σπίτι, σε νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι όλη την ώρα ή για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα.

  Ο υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz, επίσης από το SPD, υποστήριξε την ιδέα, λέγοντας στην εφημερίδα: "Οι τελευταίες εβδομάδες έχουν δείξει πόσο είναι δυνατό στο Υπουργείο Εσωτερικών - αυτό είναι ένα πραγματικό επίτευγμα που δεν πρέπει απλώς να εγκαταλείψουμε".

  Ωστόσο, η Γερμανική Ένωση Εργοδοτών την απέρριψε, λέγοντας στην ομάδα μέσων Funke ότι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν αυτή η περίοδος της κακοποιημένης οικονομίας ήταν περισσότεροι κανόνες.

  Η Katrin Goering-Eckardt, κοινοβουλευτικός ηγέτης της αντιπολίτευσης των Πρασίνων, υποστήριξε το δικαίωμα στην εργασία στο σπίτι, αλλά είπε ότι θα λειτουργούσε μόνο εάν η κυβέρνηση εγγυούσε επίσης internet υψηλής ταχύτητας για όλους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ