Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Απρ-2020 18:58

  Αίγυπτος: Υποχρεωτικές πλέον οι προστατευτικές μάσκες σε δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία λόγω κορονοϊού

  Αίγυπτος: Υποχρεωτικές πλέον οι προστατευτικές μάσκες σε δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχρεωτική θα είναι τόσο η χρήση των προστατευτικών μασκών εντός των αιγυπτιακών δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων, όσο και η ενδεδειγμένη απόσταση μεταξύ τόσο των υπαλλήλων όσο και του κοινού.

  Την απόφαση με την οποία η Αίγυπτος καθιστά υποχρεωτική τη μάσκα προσώπου στα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία της, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Ομάρ Μαρουάν.

  Όπως επίσης ανακοινώθηκε, τα Υποθηκοφυλακεία στην Αίγυπτο ανοίγουν από αύριο και πάλι τις πύλες τους σε εθνικό επίπεδο, περιορίζοντας όμως τις υπηρεσίες τους σε επίσημες συμβάσεις μίσθωσης, επικύρωση εμπορικών αρχείων, κατάθεση και αποσφράγιση κλειστών διαθηκών, εξουσιοδότηση για συντάξεις και άλλα θέματα.

  Επίσης, ορισμένα δικαστήρια θα επαναλειτουργήσουν από αύριο Κυριακή 26 Απριλίου, αν και μόνο για κληρονομικές υποθέσεις.

  Τέλος, από αύριο ξεκινούν, πάλι με υποχρεωτική τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, τα γραφεία έκδοσης αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εξυπηρετώντας σε πρώτη φάση μόνον τις νέες αγορές οχημάτων.

  Να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ψήφισε ένα νέο νόμο που δίνει στον Υπουργό Υγείας ή τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές την εξουσία να υποχρεώνει τους πολίτες να φορούν μάσκες προσώπου και να ακολουθούν άλλα προληπτικά μέτρα καθ’ όσον βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους, που σε περίπτωση παράβασης θα υφίστανται και πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 300 έως 5.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου από 17,6 ευρώ μέχρι 294 ευρώ).

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ