Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 19:10

  Νόρμπερτ Ρέτγκεν: Να συνδράμει περισσότερο οικονομικά η Γερμανία στην ΕΕ

  Νόρμπερτ Ρέτγκεν: Να συνδράμει περισσότερο οικονομικά η Γερμανία στην ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) και υποψήφιος για την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Νόρμπερτ Ρέτγκεν τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης συμμετοχής της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  "Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να γίνει η Γερμανία, με  την οικονομική της ισχύ και την πολιτική της σταθερότητα, περισσότερο από ό,τι ήταν μέχρι τώρα το σημαντικότερο στήριγμα της Ευρώπης. Είναι προς το συμφέρον μας αλλά και προς το συμφέρον της Ευρώπης να εκπληρώσουμε αυτόν τον ρόλο", είπε ο Ρέτγκεν σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του "Δικτύου Συντακτών Γερμανίας", η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στις εκδόσεις του Σαββάτου. 

  "Το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από αυτό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για την ΕΕ και στον τομέα της οικονομίας. Η προσήλωσή μας στην Ευρώπη δεν θα γίνει πιστευτή, εάν δεν την αποδείξουμε δια των πράξεων", συνέχισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. 

  Ο Ρέτγκεν χαιρέτισε την απόφαση των ηγετών της ΕΕ να δημιουργήσουν ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανασυγκρότησης. "Θεωρώ ότι δείχνει τον δρόμο", δήλωσε. "Θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για τον ακριβή σχεδιασμό του. Ωστόσο, υποθέτω ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι εύλογη, δηλαδή φιλόδοξη και θα δείχνει αλληλεγγύη", συνέχισε. "Αποφασιστικής σημασίας για τη συνέχιση της ύπαρξης της Ευρώπης θα είναι το εάν οι Ευρωπαίοι ένιωσαν στην κρίση ότι υπήρχε αλληλεγγύη και ότι οι ισχυρότεροι βοήθησαν τους πιο αδύναμους. Διαφορετικά, η Ευρώπη θα περιέλθει τουλάχιστον σε κατάσταση στασιμότητας", προειδοποίησε τέλος ο Ρέτγκεν.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ