Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 17:00

  ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan

  ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχώρησε για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ καθώς ο καταστροφικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού γίνεται ολοένα και πιο αισθητός, αν και ο σχετικός δείκτης του University of Michigan κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 71,8 μονάδες τον Απρίλιο από 89,1 μονάδες τον Μάρτιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones τοποθετούσαν τον δείκτη στις 67 μονάδες. 

  "Η αντίδραση των καταναλωτών στη χαλάρωση των περιορισμών θα είναι κρίσιμη, είτε ασκώντας περαιτέρω πίεση στις τοπικές αρχές για την άρση των μέτρων, ή στην αντίθετη κατεύθυνση για παράταση των περιορισμών ακόμα και εάν αυτό έχει αρνητικές συνέπειες για τις οικονομικές προοπτικές", αναφέρει ο Richard Curtin, επικεφαλής οικονομολόγος της έρευνας. "Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτές τις αποφάσεις δεν είναι ισορροπημένοι, ενώ μια λανθασμένη απόφαση για το ξεκλείδωμα της οικονομίας μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021