Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 22:44

  Η Honda επεκτείνει τη διακοπή της παραγωγής στη Βόρεια Αμερική έως τις 8 Μαΐου

  Η Honda επεκτείνει τη διακοπή της παραγωγής στη Βόρεια Αμερική έως τις 8 Μαΐου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Honda Motor ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα παρατείνει το κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής κατά μία εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου, ενώ παράλληλα παρατείνεται η άδεια άνευ αποδοχών για πολλούς μισθωτούς εργαζομένους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του reuters.

  Παράλληλα, η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ορισμένους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους την επόμενη εβδομάδα για να προετοιμαστεί η επανεκκίνηση της παραγωγής στη Βόρεια Αμερική, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τις 4 Μαΐου, ωστόσο σημειώνεται ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις.

  Η Ford Motor εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να ζητήσει από μερικούς εργαζόμενους να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στις δουλειές τους για να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση της παραγωγής, σύμφωνα με δηλώσεις ενός ατόμου με γνώσεις επί του θέματος. Η Ford σημειώνεται ότι δεν έχει αποφασίσει την ημερομηνία για την επανέναρξη της παραγωγής, ενώ η Fiat Chrysler ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ελπίζει να ξαναρχίσει η παραγωγή στη Βόρεια Αμερική στις 4 Μαΐου.

  Το αμερικανικό συνδικάτο των εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία United Auto Workers (UAW) πραγματοποίησε συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για το πότε και πώς θα συνεχίσει η παραγωγή.

  Ο πρόεδρος της UAW, Rory Gamble, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην "ενισχυμένη προστασία που θα διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των μελών που εργάζονται σε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ