Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 21:49

  Κόντε: "Μεγάλη πρόοδος" προς μια αποδεκτή οικονομική "απάντηση" στην κρίση του κοροναϊού

  Κόντε: "Μεγάλη πρόοδος" προς μια αποδεκτή οικονομική "απάντηση" στην κρίση του κοροναϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για "μεγάλη πρόοδο" προς μια αποδεκτή οικονομική "απάντηση” στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού έκανε λόγο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Κόντε τόνισε ότι το "Ταμείο Ανάκαμψης" που θα συσταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να είναι "ικανού μεγέθους” ώστε να επιτρέψει στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία "να προστατεύσουν τον κοινωνικό και οικονομικό τους ιστό".

  "Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αδιανόητη μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες", έγραψε ο Κόντε, προσθέτοντας "Ένα μακρύ ταξίδι, ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μας και με την επιστολή των 9 κρατών μελών, σηματοδοτεί σήμερα ένα σημαντικό βήμα: οι 27 χώρες αναγνωρίζουν την ανάγκη εισαγωγής ενός καινοτόμου εργαλείου που θα δρομολογηθεί επειγόντως, για την προστασία των οικονομιών και για μια ευρωπαϊκή ανάκαμψη που δεν αφήνει κανέναν πίσω, διατηρώντας την ενιαία αγορά. Η Επιτροπή θα εργαστεί αυτές τις ημέρες για να παρουσιάσει ένα "ταμείο ανάκαμψης" στις 6 Μαΐου που θα πρέπει να είναι επαρκές και θα πρέπει να επιτρέπει στις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο να προστατεύσουν τον κοινωνικοοικονομικό τους ιστό”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021