Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 17:50

  Η Porsche είναι υπέρ των κορονο-ομολόγων και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

  Η Porsche είναι υπέρ των κορονο-ομολόγων και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Λουτς Μέσκε, ο επικεφαλής οικονομικών της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, με έδρα τη Στουτγάρδη, τάσσεται υπέρ της έκδοσης κορονο-ομολόγων, δηλαδή κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διότι η Γερμανία ως κατ΄εξοχήν εξαγωγική χώρα επωφελείται από μια ισχυρή οικονομικά Ευρώπη, όπως δήλωσε. 

  "Τα κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα  είναι τώρα επειγόντως αναγκαία, διότι αυτό θα ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη στην κρίση", τόνισε σε συνέντευξή του στη Sueddeusche Zeitung ο Λουτς Μέσκε που είναι και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας.

  "Εάν δεν δείξουμε αλληλεγγύη τώρα, η Ευρώπη θα χαθεί. Τα κορονο-ομόλογα είναι εφάπαξ μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν πρόκειται για την αναδιάρθρωση παλαιών χρεών αλλά αποκλειστικά για την από κοινού χρηματοδότηση της οικονομικής εκκίνησης. Ως χώρα εξαγωγική, η Γερμανία επωφελείται  από μια οικονομικά βιώσιμη ισχυρή Ευρώπη", επισήμανε ο  54χρονος επικεφαλής οικονομικών της Πόρσε.

  Η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ τάχθηκε για άλλη μια φορά σήμερα στην ομοσπονδιακή Βουλή (Βundestag) κατά της έκδοσης κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων.  

  Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία - που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία - ζητούν την έκδοσή τους, ενώ η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες χώρες αντιτίθενται.

  Πηγή: dpa

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021