Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 17:21

  Τουρκία: Η Γαλλία υποσκάπτει την επίλυση του Κυπριακού

  Τουρκία: Η Γαλλία υποσκάπτει την επίλυση του Κυπριακού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για υπόσκαψη των δυναμικών επίλυσης του Κυπριακού κατηγορεί τη Γαλλία το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση αγνοεί επίμονα τα δικαιώματα των Τ/Κ και προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντούσε σε συνέντευξη του Γάλλου ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λε Ντριάν στη γαλλική Λε Μοντ.

  Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ με τη συνέντευξή του στη Λε Μοντ προσπαθεί να συγκαλύψει την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γαλλία με την κρίση του κορωνοϊού, στοχοποιώντας την Τουρκία. "Κατανοούμε τη δυσφορία που προκαλεί το γεγονός ότι η Γαλλία στις πιο δύσκολες μέρες δεν μπορεί να προσφέρει χείρα βοηθείας στους γείτονές της την ώρα που η Τουρκία τρέχει για φιλική βοήθεια στις δύσκολες μέρες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ όπως μεταδίδει το philenews.com.

  Προστίθεται ότι "στην πραγματικότητα είναι η Γαλλία που στηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, που ενθαρρύνει τις δυνάμεις ενάντια στο νόμιμο καθεστώς της Λιβύης, υποσκάπτει τις δυναμικές λύσεις του Κυπριακού, αγνοεί επίμονα τα δικαιώματα των Τ/Κ και προσπαθεί να επιβάλει κυρώσεις στη  σύμμαχο Τουρκία".

  "Ας μη ξεχνάμε ότι η Γαλλία η οποία πιστεύει πως η στρατιωτική μέθοδος είναι η μόνη οδός για τη λύση στην κρίση της Λιβύης, που έχει υπονομεύσει όλες τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός, που βομβαρδίζει νοσοκομεία ακόμη και τις μέρες της επιδημίας, που εμποδίζει την παραγωγή πετρελαίου που είναι το μόνο έσοδο της Λιβύης και έχει κόψει τον αγωγό νερού του Χαφτάρ, αποτελεί εμπόδιο στον τερματισμό της δυστυχίας του λαού της Λιβύης στηρίζοντας με αντίθετο τρόπο την απόφαση 2259 του ΣΑ του ΟΗΕ", αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ και προσθέτει πως η συμβουλή της Τουρκίας στη Γαλλία είναι να επικεντρωθεί στην προστασία και την επούλωση των πληγών των Γάλλων και των Ευρωπαίων από την επιδημία COVID-19.

  "Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία μια απειλή για την ευημερία και ασφάλεια της Ευρώπης επιδιδόμενη σε έναν αγώνα εξουσίας", αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ