Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 12:20

  Βρετανία: Θα διεξαγάγει έρευνα σε 20.000 νοικοκυριά για την εξάπλωση του κορονοϊού

  Βρετανία: Θα διεξαγάγει έρευνα σε 20.000 νοικοκυριά για την εξάπλωση του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βρετανία σκοπεύει να εξετάσει για την covid-19 ένα δείγμα 20.000 νοικοκυρών στην Αγγλία τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να κατανοήσει πόσο έχει εξαπλωθεί η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα.

  Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκονκ –που έχει δεχθεί επικρίσεις για τα περιορισμένα διαγνωστικά τεστ που έχουν γίνει στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό και τους κοινωνικούς λειτουργούς-- δήλωσε σήμερα ότι η έρευνα αυτή θα βοηθήσει τη βρετανική κυβέρνηση να κατανοήσει καλύτερα το εύρος της εξάπλωσης της επιδημίας.

  Περισσότεροι από 18.000 Βρετανοί έχουν πεθάνει στα νοσοκομεία από την covid-19 μέχρι στιγμής και πλέον η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη εβδομάδα του lockdown.

  Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας, την οποία διενεργεί σε συνεργασία με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Μαΐου.

  Είκοσι χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την Αγγλία θα συμμετάσχουν στην πιλοτική έρευνα, η οποία θα επεκταθεί σε 300.000 νοικοκυριά σε όλη τη Βρετανία τους επόμενους 12 μήνες.

  Οι συμμετέχοντες θα παρέχουν κάθε εβδομάδα δείγματα από τη μύτη και τον λαιμό τους για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες, κάτι που θα δείχνει αν έχουν προβληθεί από τον ιό, και στη συνέχεια δείγματα κάθε μήνα για τον επόμενο χρόνο.

  Ενήλικες από περίπου 1.000 νοικοκυριά θα παρέχουν επίσης δείγματα αίματος προκειμένου να φανεί αν έχουν αναπτύξει αντισώματα στον ιό SARS-CoV-2.

  "Το να κατανοήσουμε περισσότερα για την εξάπλωση της covid-19 στον γενικό πληθυσμό και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη αντισωμάτων είναι κρίσιμο μέρος της αντίδρασής μας στον ιό”, δήλωσε ο Χάνκοκ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ