Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 10:54

  Schneider Electric: Γερό χτύπημα στα έσοδα από τον κορονοϊό

  Schneider Electric: Γερό χτύπημα στα έσοδα από τον κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Schneider Electric ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου συρρικνώθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού ενώ σημαντικό πλήγμα αναμένεται να δεχτούν και τα έσοδα β' τριμήνου. Η γαλλική εταιρεία διαχείρισης ενέργειας, ωστόσο, εμφανίζεται αισιόδοξη πως θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις τάσεις που αναδύονται από την κρίση.

  Αναλυτικά, τα έσοδα της Schneider Electric ανήλθαν στα 5,83 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 7,6% σε ετήσια βάση. Τα οργανικά έσοδα μειώθηκαν 6,4%.

  Τα μεγέθη ήταν κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι τοποθετούσαν τα έσοδα στα 5,85 δισ. ευρώ.

  Η Schneider Electric ανέφερε ότι ξεκίνησε το τρίμηνο θετικά σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα, η οποία επλήγη πρώτη από τον κορονοϊό. Έως τα τέλη του τριμήνου ωστόσο, πολλές περιοχές του πλανήτη είχαν εφαρμόσει κάποιου είδους lockdown και δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση ισχύει ακόμη, η Schneider αναμένει το β' τρίμηνο να επηρεαστεί πολύ αρνητικά από την πανδημία.

  "Μετά την κρίση, η Schneider Electric αναμένεται να είναι ικανή να αξιοποιήσει την επιτάχυνση των μέγα-τάσεων που προκύπτουν από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες (όλα ηλεκτρονικά, όλα ψηφιακά, ΑΠΕ) και να ενισχύσει τις επενδύσεις σε κάποιες από τις τελικές της αγορές", ανέφερε η εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ