Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 09:34

  Gfk: Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη θα βυθιστεί τον Μάιο

  Gfk: Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη θα βυθιστεί τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη αναμένεται να κάνει "βουτιά" τον Μάιο σε νέο ιστορικό χαμηλό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και τα επιβληθέντα μέτρα περιορισμού, εκτίμησε η εταιρεία ερευνών αγοράς Gfk.

  Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gfk, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης θα βυθιστεί στις -23,4 μονάδες τον Μάιο, από το πτωτικά αναθεωρημένο μέγεθος των 2,3 μονάδων του Απριλίου. Η πτώση αυτή θα είναι πρωτοφανής στην ιστορία της καταγραφής των στοιχείων για το καταναλωτικό κλίμα, σημείωσε η GfK.

  Οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από την The Wall Street Journal είχαν προβλέψει πτώση στις -1.8 μονάδες τον Μάιο.

  "Δεδομένου ότι η οικονομία είναι σε μεγάλο βαθμό παγωμένη, αυτή η πρωτοφανής βουτιά μετά βίας προκαλεί έκπληξη", σημειώνει ο Rolf Buerkl, ειδικός στην έρευνα καταναλωτή στην GfK. Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απριλίου, όταν οι καταναλωτές ένιωθαν τον πλήρη αντίκτυπο των μέτρων περιορισμού για πρώτη φορά.

  Η Gfk χρησιμοποιεί στοιχεία από τρεις υπο-δείκτες του τρέχοντος μήνα για να καταρτίσει τον δείκτη εμπιστοσύνης για τον ερχόμενο μήνα, μετρώντας τις προσδοκίες για την οικονομία και το εισόδημα και τη ροπή προς κατανάλωση.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ