Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Απρ-2020 20:32

  Δημοσκόπηση Reuters: Η Ευρωζώνη ετοιμάζεται για τη βαθύτερη ύφεση στην ιστορία της

  Δημοσκόπηση Reuters: Η Ευρωζώνη ετοιμάζεται για τη βαθύτερη ύφεση στην ιστορία της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της Ευρωζώνης βιώνει ήδη τη βαθύτερη ύφεση που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters και εμμένουν σε ένα ζοφερό outlook, όντας ανήσυχοι ότι η ύφεση μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη καθώς αρχίζουν να φαίνονται οι επιπτώσεις από τα lockdown των χωρών.

  Και αυτό παρά τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράσει assets αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων για να αμβλύνει τις επιπτώσεις αλλά και τις δαπάνες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων των κυβερνήσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

  Η τελευταία δημοσκόπηση του Reuters, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-22 Απριλίου, έδειξε ότι η οικονομία του μπλοκ συρρικνώθηκε κατά 3,1% το πρώτο τρίμηνο και κατά 9,6% το τρέχον τρίμηνο. Αυτό συγκρίνεται με το 3,3% και 9,3% αντίστοιχα που είχαν προβλεφθεί σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 3 Απριλίου.

  Αυτές οι προβλέψεις για τη συρρίκνωση της οικονομίας σε επίπεδο τριμήνου δεν έχουν αλλάξει πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, σε αντίθεση με τις προοπτικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν όμως επαληθευτούν, αυτό το τρίμηνο θα σηματοδοτήσει μια συρρίκνωση-ρεκόρ.

  Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμενόταν τότε να αναπτυχθεί 5,2% στο τρίτο τρίμηνο και 2,9% στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, έναντι εκτιμήσεων για 6% και 2% αντίστοιχα σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, το 95% των οικονομολόγων είπαν ότι ο κίνδυνος για τις προβλέψεις τους για το β' εξάμηνο του έτους έχουν καθοδική απόκλιση.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ