Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Απρ-2020 14:28

  Βουλγαρία: Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 2,3 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

  Βουλγαρία: Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 2,3 δισ. ευρώ για επιχειρήσεις και εργαζόμενους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με οικονομικά μέτρα συνολικού ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, το βουλγαρικό Δημόσιο θα υποστηρίξει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους που τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

  Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας, Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, παρουσία του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

  Το πρώτο μέτρο προβλέπει την χορήγηση άτοκων δανείων για την προστασία των ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στις συνθήκες της πανδημίας. Το σχετικό πρόγραμμα υπό την "ομπρέλα" της βουλγαρικής Τράπεζας Ανάπτυξης θα αναπτύξουν δώδεκα εμπορικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν δίκτυο καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Το μέτρο επικεντρώνεται σε φυσικά πρόσωπα και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν δάνεια έως 2.300 ευρώ, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες και περίοδο αποπληρωμής έως πέντε έτη.

  Το δεύτερο μέτρο αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Μεταξύ των κριτηρίων για τη χορήγηση αυτών των δανείων θα είναι η μείωση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και για τα δύο μέτρα είναι μέχρι το τέλος του 2020.

  Το τρίτο μέτρο αφορά στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού μέσω ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από δήμους, τουριστικές επιχειρήσεις και άλλους φορείς.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ