Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 21:36

  Μειωμένη η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

  Μειωμένη η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση στη διακίνηση τόσο εμπορευματοκιβωτίων, όσο και συμβατικού φορτίου, έχει επιφέρει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η πανδημία του νέου κορονοϊού Covid-19, με τις επιπτώσεις να εκτιμάται ότι θα γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς, καθώς εξελίσσεται το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

  Με βάση τα τρέχοντα διαθέσιμα στοιχεία και σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του 2020 αναμένεται να παρουσιάσει μείωση κατά 12% και 27% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

  Ήδη, κατά τον μήνα Μάρτιο, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου σημείωσε μείωση της τάξεως του 11% και 2,5% αντίστοιχα, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, εξέλιξη που η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ αποδίδει στις επιπτώσεις της πανδημίας. Τον δε Απρίλιο, η διακίνηση από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και το Συμβατικό Λιμάνι αναμένεται να μειωθεί κατά 12% και 24% αντίστοιχα, συγκριτικά με πέρυσι.

  "Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για την παγκόσμια κοινότητα, η ΟΛΘ Α.Ε. θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και της εφοδιαστικής αλυσίδας" επισημαίνεται στην ανακοίνωση, όπου η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει ακόμη ότι προέβη σε άμεσες και συνεχείς ενέργειες για την πρόληψη των κινδύνων της πανδημίας και τη διατήρηση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ