Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 21:18

  Τηλεφωνικές "διεργασίες" μεταξύ Πούτιν - Ερντογάν - Ρουχανί

  Τηλεφωνικές "διεργασίες" μεταξύ Πούτιν - Ερντογάν - Ρουχανί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, συζητήσαν για την ενίσχυση των κοινών προσπάθειών στον τομέα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, για την κατάσταση στην Συρία, την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και σε άλλους τομείς αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

  "Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας αντάλλαξαν λεπτομερώς απόψεις για την κατάσταση την Συρία και για την πορεία της εφαρμογής των συμφωνιών στην αποκλιμάκωση στην ζώνη της Ιντλίμπ", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι αρχές της κυριαρχία και της εδαφική ακεραιότητας της Συρίας.

  Συνομιλία Πούτιν - Ρουχανί

  Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν για την εμπειρία της κάθε χώρας στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, και για την κατάσταση στην Συρία, όπως συνάγεται από τις ανακοινώσεις που εξέδωσε τόσο η ιρανική προεδρία όσο και το Κρεμλίνο.

  Ο πρόεδρος του Ιράν αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, η συνεργασία στα περιφερειακά ζητήματα και να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ιράν, Ρωσίας και Τουρκίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρανικής προεδρίας.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία, υπογράμμισε τη σημασία των κοινών προσπαθειών, της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι πρόεδροι Πούτιν και Ροχανί, προτίθενται να συνεργασθούν για την επίτευξη μια μακροπρόθεσμης διευθέτησης της κρίσης στην Συρία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ