Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 15:39

  Ιταλία: θετικά νέα για την πορεία του κορονοϊού

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού αρχίζει να μειώνεται στην Ιταλία, κάτι που αποδεικνύει ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα αποδίδουν. Υπομονή από τους συμπατριώτες του ζητά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

  Για πρώτη φορά χθες στην Ιταλία ο αριθμός των θετικών στον κορονοϊό περιορίστηκε κατά 20 ανθρώπους σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Τα κρούσματα συνολικά είναι πλέον 108.237.

  Ένα άκρως ελπιδοφόρο μήνυμα σύμφωνα με τους επιστήμονες, το οποίο αποδεικνύει ότι η στρατηγική των αυστηρών μέτρων αποδίδει. Παράλληλα μειώνονται διαρκώς οι εισαγωγές στις εντατικές μονάδες και στα νοσοκομεία.

  Για τον λόγο αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε νέο μήνυμά του μέσω διαδικτύου ζήτησε από τους συμπατριώτες του να κάνουν ακόμη υπομονή, έστω και αν γνωρίζει ότι πολλοί έχουν κουραστεί. "Θα ήταν ανεύθυνο να ξεκινήσουν αμέσως όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες", συμπλήρωσε.

  Σχέδιο για τη βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα

  Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι μέσα σε αυτή την  εβδομάδα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για την βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα από τις 4 Μαΐου και μετά.

  Στην πραγματικότητα όμως δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη ξαναρχίσει να λειτουργούν, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση ότι θα τηρούν τις αναγκαίες προφυλάξεις. Από βιομηχανίες επίπλων μέχρι γνωστούς οίκους μόδας της Φλωρεντίας.  

  Τα προβλήματα βέβαια δεν λείπουν. Tα σχολεία στην Ιταλία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι γονείς θα επιστρέψουν σχετικά σύντομα στη δουλειά, χωρίς να ξέρουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Τα κρατικό βοήθημα για μπέϊμπι σίτινγκ δεν αρκεί και η λύση της φροντίδας στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού ως γωστόν, δεν εγκρίνεται από τους γιατρούς.

  Όσο για το πολιτικό σκέλος, η Ιταλία θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, με το γνωστό αίτημα για ευρωομόλογα ή κορωνο-ομόλογα. Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές όμως -έστω και αν έχει μετατρέψει το όλο θέμα σε προσωπικό του στοίχημα- στο τέλος ο Κόντε θα δεχθεί έναν συμβιβασμό, ο οποίος μπορεί να είναι πιθανώς η χρηματοδότηση Ευρωπαϊκού Ταμείου για την ανάκαμψη.

  Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ