Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 12:58

  Βρετανία: Μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της απασχόλησης

  Βρετανία: Μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της απασχόλησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των ανθρώπων σε απασχόληση στη Βρετανία, αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Μάρτιο από ό,τι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε μια πρώτη ένδειξη της επίδρασης του shutdown που αναμένεται να πλήξει την αγορά εργασίας.

  Η αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται σε μισθολόγια επιχειρήσεων, υποχώρησε στο 0,8% τον Μάρτιο από το 1,15 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά φορολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από το συνηθισμένο.

  "Αυτές οι πειραματικές στατιστικές δείχνουν μια πιο ήπια εικόνα τον Μάρτιο, αλλά καλύπτουν τον μήνα στο σύνολό του συμπεριλαμβανομένης της περιόδου πριν από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού”, ανέφερε στατιστικολόγος της στατιστικής υπηρεσίας ONS, David Freeman.

  Οι εκτιμήσεις για τον κυβερνητικό προϋπολογισμό κάνουν λόγο για αύξηση της ανεργίας στο 10%, με επιπλέον 2 εκατ. ανθρώπους να χάνουν τις δουλειές τους εάν ένα τρίμηνο lockdown αρθεί σταδιακά στους επόμενους τρεις μήνες.

  "Η μικρή ρωγμή που είναι εμφανής στα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας, μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε χάσμα”, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics για το Ηνωμένο Βασίλειο, Paul Dales, ο οποίος προβλέπει ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 9%.

  Επίσης, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 12.100 τον Μάρτιο, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 172.500.

  Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν στο διάστημα μέχρι τις 12 Μαρτίου, πολύ πριν το lockdown που επιβλήθηκε στις 23 Μαρτίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ