Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 11:20

  Peugeot: Πτώση στις πωλήσεις τριμήνου εξαιτίας κορονοϊού

  Peugeot: Πτώση στις πωλήσεις τριμήνου εξαιτίας κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Peugeot SA ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις α΄ τριμήνου μειώθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού και της αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων της παγκοσμίως, προσθέτοντας πως περιμένει μια ευρεία συρρίκνωση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

  Τα έσοδα για το α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 15,18 δισ. ευρώ, χαμηλότερα σχεδόν 16% σε σχέση με τα 17,9 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, τόνισε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

  Τα στοιχεία για τα έσοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

  Η γαλλική εταιρεία τόνισε πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 29% στα 627.024 στο α΄ τρίμηνο και στοχεύει σε προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο της περιόδου 2019-2021, της τάξης του 4,5%.

  "Έχοντας εξασφαλίσει τη ρευστότητά του και μειώνοντας δραστικά το κόστος του, ο όμιλος τώρα εστιάζει στην προετοιμασία της ανάκαμψης σε ένα χαοτικό οικονομικό περιβάλλον”, όπως τόνισε ο Philippe de Rovira, οικονομικός διευθυντής της μητρικής της Peugeot, PSE Groupe.

  Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης εξαιτίας της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, και τώρα αναμένει μείωση 25% στην αγορά αυτοκινήτου στην ΕΥρώπη, 10% στην Κίνα, 25% πτώση στη Λατινική Αμερική και 20% πτώση στη Ρωσία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ