Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Απρ-2020 12:56

  Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Φεβρουάριο με μείωση των εισαγωγών από την Κίνα

  Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Φεβρουάριο με μείωση των εισαγωγών από την Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διευρύνθηκε το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο, χάρη στη συρρίκνωση των εισαγωγών από την Κίνα αλλά και στη μεγάλη μείωση των ενεργειακών αναγκών λόγω του ήπιου χειμώνα.

  Σε μη προσαρμοσμένη βάση, το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε στα 23 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, από 18,5 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα. Οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 1,6%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 1%.

  Για την Κίνα, η οποία είχε ήδη θέσει εκτεταμένους περιορισμούς κατά του κορονοϊού τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές από την ΕΕ συνολικά ήταν ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019. Αντίθετα, οι εισαγωγές σημείωσαν μεγάλη πτώση της τάξης του 8,1%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

  Οι εισαγωγές ενέργειας της Ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 9,6% τον Φεβρουάριο. Αυτό μεταφράεζεται σε 10,1% χαμηλότερες εισαγωγές από τη Ρωσία και 5,9% χαμηλότερες εισαγωγές από την Νορβηγία. 

  Το εμπορικό πλεόνασμα στις συναλλαγές με τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 21% τον ίδιο μήνα, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και οι εισαγωγές μειώθηκαν. Το συνεχές πλέονασμα στο ισοζύγιο αγαθών αποτελεί πηγή διατλαντικών εντάσεων.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ