Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Απρ-2020 20:33

  Ford: Καταφεύγει στην έκδοση χρέους 8 δισ. δολ. με υψηλές αποδόσεις, για να καλύψει ζημίες λόγω κορονοϊού

  Ford: Καταφεύγει στην έκδοση χρέους 8 δισ. δολ. με υψηλές αποδόσεις, για να καλύψει ζημίες λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.07

  Σε έκδοση νέου χρέους καταφεύγει η Ford για να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμά της, καθώς οι δραματικά βυθιζόμενες πωλήσεις νέων οχημάτων και η παύση μεγάλου μέρους της παραγωγής οδήγησε την εταιρεία σε εκτιμώμενες απώλειες 2 δισ. δολ. στο α' τρίμηνο του 2020. 

  Η εταιρεία, με έδρα το Dearborn του Μίσιγκαν, η οποία έχασε από τους οίκους αξιολόγησης την επενδυτική βαθμίδα στην πιστοληπτική της αξιολόγηση τον Μάρτιο, ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει χρέος χωρίς εξασφαλίσεις σε τρεις φάσεις.

  Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg, στόχος της Ford είναι να συγκεντρώσει περί τα 8 δισ. δολ. Το χρεόγραφο πλέον μακράς λήξης, συγκεκριμένα 10 ετών, θα έχει απόδοση 9,625%, ενώ αρχικά η αγορά το είχε τιμολογήσει κοντά στο 11%. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση μετά την απώλεια της επενδυτικής βαθμίδας για την εταιρεία.

  Η Ford, δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, είχε περίπου 70 δισ. δολάρια σε assets στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και περίπου 30 δισ. δολ. σε ρευστό στον ισολογισμό της, την 9η Απριλίου.

  Ο CEO της Ford, Jim Hackett, ήδη έχει ανακοινώσει την αναστολή διανομής μερίσματος από πλευράς της εταιρείας, η οποία έχει αντλήσει 15,4 δισ. δολ. από δύο προϋπάρχουσες προληπτικές πιστωτικές γραμμές μέσα στον Μάρτιο για να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

  Η εταιρεία προειδοποίησε ότι η παραγωγή των υψηλής τιμής ημιφορτηγών και οχημάτων για αθλητική χρήση θα επηρεαστεί από το πλήγμα του τυφώνα που έπληξε την περασμένη εβδομάδα το εργοστάσιο της BorgWarner, η οποία προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία με εξαρτήματα.

  Η πτώση στις πωλήσεις οχημάτων Ford άγγιξε το 21% στο α' τρίμηνο, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

  Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα, υποχώρησαν κατά 12,5% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021