Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Απρ-2020 17:20

  Μέχρι και τον Ιούνιο επεκτείνουν Βρετανία και Ιταλία τα προγράμματα για διαθεσιμότητα εργαζομένων και έκτακτη στήριξη

  Μέχρι και τον Ιούνιο επεκτείνουν Βρετανία και Ιταλία τα προγράμματα για διαθεσιμότητα εργαζομένων και έκτακτη στήριξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βρετανία επεκτείνει για ένα μήνα μέχρι το τέλος Ιουνίου, την εφαρμογή του προγράμματος για το καθεστώς της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις εταιρίες που έχουν πληγεί από το ξέσπασμα της COVID-19, σύμφωνα με τον υπουργό των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

  "Είναι η σωστή απόφαση για την επέκταση του προγράμματος της διαθεσιμότητας για ένα μήνα, μέχρι το τέλος Ιουνίου, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση" δήλωσε ο Σουνάκ.

  Σύμφωνα εξάλλου με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να χορηγήσει έκτακτη οικονομική στήριξη στους πολίτες, μέχρι και τον Ιούνιο.

  Η παράταση αυτή, όπως διαρρέει η Ρώμη, θα αφορά όλες της μορφές οικονομικής και κοινωνικής βοήθειας: από το ταμείο ανεργίας, μέχρι την στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και άλλα βοηθήματα για τις πιο αδύναμες, οικονομικά κατηγορίες.

  Η κυβέρνηση Κόντε, μάλιστα, φέρεται έτοιμη να εγκρίνει "κοινωνικό εισόδημα έκτακτης ανάγκης", το οποίο αναμένεται να χορηγηθεί και στους πολίτες που δούλευαν, χωρίς ένσημα και συμβόλαιο, σε εταιρίες οι οποίες έχουν κλείσει. Παράλληλα, η μηνιαία οικονομική ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι πιθανό να αυξηθεί από τα 600 ευρώ του Μαρτίου, στα 800 ευρώ.

  Σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού πανεπιστημίου της Τούσια, στην κεντρική Ιταλία, είκοσι ένα εκατ. Ιταλοί, την περίοδο αυτή βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση.

  Δέκα εκατομμύρια πολίτες έχουν σχεδόν μηδενικό εισόδημα. Με το προσωρινό κλείσιμο των παραγωγικών δραστηριοτήτων, 3,7 εκατ. εργαζόμενοι έχασαν την μόνη πηγή εισοδήματος που διέθεταν. Με ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις, κυρίως για παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά και για πολίτες οι οποίοι ζουν μόνοι και συντηρούνται χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

  Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ