Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 22:47

  Αξιωματούχοι Fed: Δυσοίωνες προοπτικές για την αμερικανική οικονομία, η ανάκαμψη θα είναι αργή

  Αξιωματούχοι Fed: Δυσοίωνες προοπτικές για την αμερικανική οικονομία, η ανάκαμψη θα είναι αργή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δυσοίωνες σκιαγράφησαν τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ, σε σημερινές τους τοποθετήσεις, δύο εκ των ανώτερων στελεχών της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της χώρας (Federal Reserve), συμπληρώνοντας ότι η ανάκαμψη, μετά την άρση των μέτρων κοινωνικού περιορισμού, θα είναι αργή.

  "Μπορεί να πάρει κάποιον χρόνο, και με αυτό εννοώ να έχουμε μπει στο 2021, μέχρι ο καταναλωτής να έχει ξαναβρεί τον βηματισμό του", δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας Robert Kaplan, μιλώντας στην τηλεόραση του δικτύου Bloomberg.

  Ο ομόλογός του της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, προχώρησε σε ανάλογα σχόλια σε τηλεδιάσκεψη την οποία διοργάνωσε το Economic Club της Νέας Υόρκης.

  "Ακόμη και εάν περάσει η πανδημία και καθώς η οικονομία θα επιστρέφει, αναμένω η ζήτηση να είναι αδύναμη και άρα να χρειάζεται νομισματική στήριξη - καθώς και δημοσιονομική - προκειμένου η οικονομία να επιστρέψει στην πλήρη ισχύ της εντός των επόμενων δύο ετών",  είπε συγκεκριμένα ο Williams. "Δυστυχώς, είναι μια κατάσταση με βάση την οποία η οικονομία θα έχει χαμηλή απόδοση για κάποιο διάστημα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ