Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 15:31

  ΗΠΑ: Σχεδόν 22 εκατ. Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας τον τελευταίο μήνα

  ΗΠΑ: Σχεδόν 22 εκατ. Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας τον τελευταίο μήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άλλοι 5,2 εκατομμύρια Αμερικανοί αιτήθηκαν παροχής επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό όσων ζητούν βοήθεια στα 22 εκατ. αυτό τον μήνα, εμφανίζοντας ένα ευρύ σοκ για την αμερικανική αγορά εργασίας.

  Οικονομολόγοι δηλώνουν ότι η δραματική αυτή αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, πιθανότατα οδήγησε τον δείκτη της ανεργίας στο 15%, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία της Μεγάλης Ύφεσης του 1930.

  Οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5,2 εκατ., 6,2 εκατ., και 3,3 εκατ. τις τελευταίες εβδομάδες, αποτυπώνοντας μια τεράστια αύξηση της ανεργίας που όμοια της έχει παρατηρηθεί ξανά πριν από 90 χρόνια στην αμερικανική ιστορία.

  Μόλις πριν από ενάμιση μήνα, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας διαμορφωνόταν χαμηλότερα από τις 200.000, σε ιστορικό χαμηλό 50 ετών. Και μόλις 1,7 εκατ. Αμερικανοί έπαιρναν επίδομα ανεργίας.

  Πριν από την πανδημία του κορονοϊού, ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, ήταν 2,7 εκατ., το φθινόπωρο του 1982.

  Επίσης, τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι 12 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν επίδομα ανεργίας την εβδομάδα μέχρι τις 4 Απριλίου, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

  "Μπορεί να χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι τα μέσα Μαϊου για να δούμε τις αιτήσεις να υποχωρούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα”, αναφέρει ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, Daniil Manaenkov.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ