Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 12:10

  Ο γερμανικός Τύπος για την παράταση των περιοριστικών μέτρων

  Ο γερμανικός Τύπος για την παράταση των περιοριστικών μέτρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκτενώς σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος την παράταση της ισχύος των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού μέχρι τις 3 Μαΐου που αποφασίστηκε από την καγκελάριο Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη

  "Εκατομμύρια πολίτες στη Γερμανία [...]  έμαθαν τις κακές ειδήσεις. Πολλοί θα απογοητεύτηκαν πικρά. Στο τέλος όμως θα πρέπει να παραδεχτούν ότι η πρόωρη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα κατέστρεφε δια μιας τις προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων. Η χειρότερη από όλες τις ειδήσεις θα ήταν αν αποδεικνύονταν μάταιες", γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus για την ελαφρά χαλάρωση των μέτρων

  Η Münchner Merkur τονίζει: "Η πυρήνας ενός πραγματικού συμβιβασμού είναι ότι τελικά κανένας δεν μένει ικανοποιημένος. Το γεγονός όμως ότι στη Γερμανία μπορούν να γίνουν συζητήσεις πέραν των κομματικών γραμμών είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι"

  "Η Ομοσπονδιακή και οι τοπικές κυβερνήσεις είναι προσεκτικές, η Βαυαρία είναι λίγο πιο προσεκτική. Αλλά [...] ένα πράγμα μπορεί να πιστωθεί στην Καγκελάριο και τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων: η τακτική για την έξοδο από την κρίση είναι σωστή. Με υπομονή και προσοχή, ο δρόμος προς τη νέα κανονικότητα θα μπορούσε να πετύχει", σχολίασε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

  Η Mitteldeutsche Zeitung γράφει: "Όποιος ήλπιζε ότι θα αναπνεύσει βαθιά, πολύ περισσότερο ότι θα επιστρέψει ακόμη και στην προ κορονοϊού ομαλότητα, απογοητεύτηκε. Η ζωή συνεχίζεται με μεγάλη ανασφάλεια και μικρή ελευθερία κινήσεων. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων προσφέρουν την προοπτική μιας βραδείας αναβίωσης της δημόσιας ζωής, η χαλάρωση των μέτρων όμως δεν αφορά την καθημερινή ζωή μετά τον ιό. Πρόκειται για μέτρα καθημερινής ζωή με τον ιό."

  "Τα υπό συζήτησιν μέτρα χαλάρωσης δεν αφορούν μια καθημερινή ζωή μετά τον ιό. Αφορούν την καθημερινή ζωή με τον ιό. Ο κορονοϊός είναι ακόμη πολύ λίγο γνωστός για να μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί γενικώς ισχύοντα μέτρα", επισημαίνει και η Κoelner Stadt-Anzeiger.

  "Το βήμα αυτό είναι κατάλληλο και για το λόγο ότι πριν από την μαγική ημερομηνία της 3ης Μαίου δεν είναι μεν δυνατή η ευρύτατη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων,  είναι όμως πλέον δυνατές οι ασκήσεις χαλάρωσης. Πρόκειται όμως για μέτρα χαλάρωσης, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν ήδη ληφθεί προ καιρού, διότι λειτουργούν ήδη σε μεμονωμένα κρατίδια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το λιανικό εμπόριο", σημειώνει η Frankfurter Alllgemeine Zeitung

  "Όχι, η έξοδος δεν είναι ορατή. Οι περισσότεροι περιορισμοί λόγω κορονοϊού θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο. Και τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά προς το παρόν. Αλλά μόνο κάποιος που είχε λανθασμένες προσδοκίες μπορεί να είναι απογοητευμένος", συμπεραίνει η Rheinische Post του Ντίσελντορφ.

  "Τo φανταζόμασταν - και όμως το μήνυμα είναι απογοητευτικό. Η κρίση του κορονοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Θα πρέπει να υπομείνουμε πολλούς περιορισμούς στην καθημερινή και οικονομική ζωή για εβδομάδες, ακόμη και μήνες", τονίζει η Badische Zeitung.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ