Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 11:02

  Αντρέι Πλένκοβιτς: Σημαντική η συμφωνία της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας με την ΕΚΤ

  Αντρέι Πλένκοβιτς: Σημαντική η συμφωνία της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας με την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συμφωνία για τις γραμμές ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap lines) μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας (ΗΝΒ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι σημαντική και, παράλληλα, "ενθαρρυντικό σημάδι ως προς την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας της COVID-19 και ως προς τη διαδικασία υιοθέτησης του ευρώ στη χώρα", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

  Κληθείς να σχολιάσει την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για μείωση του κροατικού ΑΕΠ κατά 9% φέτος, ο κ. Πλένκοβιτς τόνισε ότι "οι προβλέψεις από διάφορους οργανισμούς ποικίλλουν. Η κρίση θα έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία". "Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των κυβερνητικών μέτρων και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κράτους", πρόσθεσε. 

  Όσον αφορά τις πιθανές περικοπές των μισθών των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, ο κ. Πλένκοβιτς σημείωσε ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του κράτους".

  Ο κ. Πλένκοβιτς ανακοίνωσε ότι το εθνικό γραφείο απασχόλησης θα δημοσιεύσει μια λίστα με όλα τα νομικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Μέχρι σήμερα, 171 εκατομμύρια ευρώ έχουν καταβληθεί σε περισσότερες από 80.000 εταιρείες για τη διάσωση των θέσεων εργασίας και τη στήριξη της δραστηριότητάς τους.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ