Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 09:29

  Αυστραλός πρωθυπουργός: Οι περιορισμοί θα συνεχισθούν για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες

  Αυστραλός πρωθυπουργός: Οι περιορισμοί θα συνεχισθούν για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αυστραλία θα διατηρήσει για τουλάχιστον άλλες τέσσερις εβδομάδες περιορισμούς που έθεσε σε ισχύ για να μειωθεί η διάδοση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, παρά τις ενδείξεις ότι η Καμπέρα έχει επιτύχει να επιβραδύνει τους ρυθμούς της μόλυνσης.

  Ο Μόρισον δήλωσε πως τον ερχόμενο μήνα η Αυστραλία θα επεκτείνει τα διαγνωστικά τεστ, θα βελτιώσει την ικανότητά της να ιχνηλατεί επαφές γνωστών κρουσμάτων του κορονοϊού και θα σχεδιάσει μια απάντηση σε οποιαδήποτε περαιτέρω τοπικά ξεσπάσματα της επιδημίας.

  Ο Μόρισον δήλωσε πως αυτά τα τρία βήματα θα ολοκληρωθούν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες και η Αυστραλία θα επανεξετάσει τότε τα περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν περιορισμό των μετακινήσεων των κατοίκων και κλείσιμο των σχολείων, των εστιατορίων και των παμπ.

  Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως η κυβέρνησή του θα επιδώξει να ανοίξει πρώτα οικονομικούς τομείς υψηλής αξίας, αλλά χαμηλού κινδύνου, ενώ τόνισε επίσης πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανταποκρίθηκε καλά στις αναγκες των χωρών του Ειρηνικού.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ