Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 22:11

  Beige Book της Fed: Ραγδαία συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας -αναμένεται επιδείνωση

  Beige Book της Fed: Ραγδαία συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας -αναμένεται επιδείνωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που απαιτήθηκαν για να περιοριστεί η επιδημία του κορονοϊού οδήγησαν σε μια ραγδαία και απότομη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Beige Book της Federal Reserve. Οι περισσότερες επιχειρηματικές επαφές δε, θεωρούν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.

  Σύμφωνα με την έκθεση, η ψυχαγωγία και η φιλοξενία, καθώς και η λιανική, πέραν των βασικών ειδών, είναι οι τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο.

  Ακόμη και οι μόνοι κλάδοι που είδαν τη ζήτηση να αυξάνεται -παραγωγοί τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού- βρέθηκαν αντιμέτωποι με προβλήματα με τη μορφή καθυστερήσεων και διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Άλλοι βιομηχανικοί κλάδοι, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, σχεδόν έκλεισαν. Η γενική κατεύθυνση των τιμών ήταν προς τα κάτω αλλά υπήρχαν κάποιες σημαντικές αυξήσεις τιμών για βασικά είδη, όπως κάποια αγροτικά προϊόντα και καταναλωτικά αγαθά.

  Η Fed προσπαθεία να διατηρήσει τη λειτουργία των αγορών έτσι ώστε η οικονομία να μπορέσει να ανακάμψει γρήγορα όταν η πανδημία ηρεμήσει. Και το Κογκρέσο προσπαθεί να παράσχει κεφάλαια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να βοηθήσει να επιβιώσουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αλλά και πάλι, η οικονομία θα υποφέρει αφού η δραστηριότητα πάγωσε στα μέσα Μαρτίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ