Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 15:58

  Η Amazon απειλεί να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Γαλλία

  Η Amazon απειλεί να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Γαλλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία τηλεδιανομών Amazon ενδεχομένως θα αναγκασθεί να "αναστείλει τις δραστηριότητες" των κέντρων διανομής της και να "περιορίσει" τις υπηρεσίες της στη Γαλλία, ύστερα από τη δικαστική απόφαση που της επέβαλε να να περιορίσει εντός 24 ωρών τις αποστολές της μόνον στα ζωτικής σημασίας προϊόντα, προειδοποίησε ο αμερικανικός όμιλος σε σημερινή του ανακοίνωση.

  "Η δική μας ερμηνεία υποδηλώνει ότι θα μπορούσαμε να αναγκασθούμε να αναστείλουμε τη δραστηριότητα των κέντρων διανομής μας στη Γαλλία", τονίζει η Amazon στο δελτίο Τύπου της. Η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση στη σχετική χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου της Ναντέρ.

  "Επί του παρόντος, συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στη χώρα και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης που αναμένουν από εμάς οι πελάτες μας στη Γαλλία και τις θέσεις εργασίας στις οποίες βασίζονται οι υπάλληλοί μας (...) Μολαταύτα, χωρίς τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούμε πλήρως τα κέντρα διανομής στη Γαλλία, θα αναγκασθούμε να περιορίσουμε μια υπηρεσία, η οποία έχει καταστεί άκρως απαραίτητη για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα που χρειάζονται στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης", επισημαίνει ο όμιλος.

  Τα εργατικά συνδικάτα είχαν προσφύγει στο δικαστήριο της Ναντέρ, εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία των εργαζομένων. Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει την Amazon να προβεί σε αξιολόγηση των κινδύνων και εντός 24 ωρών να περιορισθεί αυστηρά στις αποστολές προϊόντων ζωτικής σημασίας και μόνον, με απειλή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης και παραβίασης του γράμματος της ετυμηγορίας.

  Η Amazon χθες είχε δηλώσει "προβληματισμένη" σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, "δεδομένου ότι δόθηκε από την πλευρά της συγκεκριμένη απόδειξη για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί εν ισχύι για την προστασία των υπαλλήλων μας", υπενθυμίζοντας ιδίως ότι εφαρμόζεται υποχρεωτικά η θερμομέτρησή τους και τους παρέχονται μάσκες.

  Σήμερα, μια Κεντρική Κοινωνική και Οικονομική επιτροπή της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 16.00, ώρα Ελλάδος, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου. Συνδικαλιστικές πηγές τόνισαν πως στην ημερήσια διάταξη αυτής της Επιτροπής προτείνεται προσωρινό κλείσιμο αποθηκών για 5 ημέρες, από τις 16 έως τις 20 Απριλίου, προκειμένου να διενεργηθεί η εκτίμηση των κινδύνων, που διέταξε το δικαστήριο της Ναντέρ.

  Η Amazon προτείνει να απαιτηθεί μία συμφωνία για να τεθούν σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας το διοικητικό προσωπικό της, διαβεβαιώνοντας πως θα τους εξασφαλίσει το 100% των αποδοχών τους.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ