Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 14:46

  Goldman Sachs: Μείωση κερδών κατά 46% στο α' τρίμηνο

  Goldman Sachs: Μείωση κερδών κατά 46% στο α' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση 46% στα κέρδη της το α' τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους ανακοίνωσε ο όμιλος Goldman Sachs Group, σε μια περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού έχει αποδιοργανώσει τη δραστηριότητα αγορών, εταιρειών και επενδυτών και έχει "παγώσει" την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

  Η τράπεζα ανακοίνωσε συγκεκριμένα κέρδη τριμήνου 1,21 δισ. δολαρίων ή 3,11 δολ. ανά μετοχή, έναντι 2,25 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι. Τα έσοδα, της τάξης των 8,74 δισ. δολ., κινήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με το α' τρίμηνο του 2019.

  Τα αποτελέσματα κινήθηκαν σε γενικές γραμμές στο πλαίσιο των προβλέψεων των αναλυτών, σε λίγο καλύτερα επίπεδα εκείνων των JPMorgan Chase & και Wells Fargo, που επίσης ανακοίνωσαν μεγάλη πτώση της κερδοφορίας τους την Τρίτη. Αναλυτές σε έρευνα της FactSet είχαν δηλώσει ότι ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,4 δισ. ή 3,11 δολ. ανά μετοχή, επί εσόδων 8,3 δισ. δολ.

  Οι πρώτοι τρεις μήνες του 2020 έφεραν τις τράπεζες αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες προκλήσεις εδώ και πάνω από μία δεκαετία, με τα επιτόκια να διολισθαίνουν κοντά στο 0% και την παγκόσμια οικονομία σε "ελεύθερη πτώση" λόγω κορονοϊού. Εταιρείες καταφεύγουν μαζικά σε προληπτικές πιστωτικές - 144 δισ. δολ. αντλήθηκαν από αυτές μόνον τον Μάρτιο, σύμφωνα με αναλυτές της  Morgan Stanley.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ